Logo
 
Liceul "Matei Basarab" Craiova
Deviza noastra este: "CUNOASTEREA ÎNSEAMNA PUTERE"
 
 
 

Programul "Oracle Academy"

În cadrul programului "Oracle Academy", elevii pot urma cursul "Database Design and Programming with SQL", obtinând un certificat recunoscut în toata lumea.

Liceul "MATEI BASARAB" ofera acces elevilor sai la programul "Oracle Academy" începând cu anul scolar 2007-2008!Oracle

Cursuri ORACLE

Programul Oracle Academy se adreseaza elevilor de liceu in scopul dezvoltarii unor deprinderi si aptitudini in utilizarea bazelor de date. Programul a fost lansat in Romania in anul scolar 2003 - 2004, incluzand in etapa pilot doua licee din capitala. Rezultatele obtinute au determinat extinderea proiectului, in anul scolar urmator fiind inscrise in program noua licee din sase orase ale tarii. Institutul Roman Oracle Academy a fost deschis pe baza unui protocol incheiat intre cea mai importanta si cunoscuta companie de software din mediul corporational de pe glob si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Incepand cu anul scolar 2007-2008, in cadrul Grupului Scolar "Matei Basarab" a inceput sa functioneze programul Oracle Academy, elevii avand posibilitatea sa urmeze cursul "Database Design and Programming with SQL". La sfarsitul cursului elevii obtin un certificat recunoscut in toata lumea.

Cursurile sunt sustinute de prof. Doina Preda, prof. Ileana Vijulie si prof. Costela Patrascu, care au obtinut statutul de trainer Oracle.

Programul Oracle Academy se adreseaza elevilor de liceu in scopul dezvoltarii unor deprinderi si aptitudini in utilizarea bazelor de date. Programul a fost lansat in Romania in anul scolar 2003 - 2004, incluzand in etapa pilot doua licee din capitala. Rezultatele obtinute au determinat extinderea proiectului, in anul scolar urmator fiind inscrise in program noua licee din sase orase ale tarii. "Aceasta investitie permanenta si sustinuta in domeniul educational se dovedeste a fi benefica pentru societatea romaneasca", a declarat Irina Gubandru, Education Sales Manager Oracle Romania.

Institutul Român Oracle Academy a fost deschis pe baza unui protocol încheiat între cea mai importanta si cunoscuta companie de software din mediul corporational de pe glob si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Acordul creeaza mediul de colaborare între cele doua institutii, în vederea implementarii si dezvoltarii unor programe educationale destinate elevilor si profesorilor de liceu din România si a fost semnat de Paloma Cecilia Petrescu si Stefan Cojanu, Director General al Oracle România.

BUCURESTI - 27 martie 2007 - În cadrul premiilor acordate anual de revista Bucharest Business Week pentru activitatile de responsabilitate sociala corporativa, Oracle a fost premiat la categoria „Educatie” pentru proiectul Oracle Academy - Oracle Academy a fost desemnat cel mai bun proiect de responsabilitate sociala în domeniul educatiei.

 
© Liceul Matei Basarab. Toate drepturile rezervate.
developed by Crissa